Meer Engeland Blog


Londen Bezienswaardigheden


De meeste mensen die naar Londen op vakantie gaan, maken een rondje in The London Eye, maken een foto van The Houses of Parliament en kopen iets op de Markt in Cambden Town of Nothing Hill. Zij boeken een hotel in het centrum van Londen en blijven daar hangen. Deze stad heeft veel meer te bieden dan deze over toeristische plekken.

Edgware RoadEdgware Road
Deze straat grenst aan Oxford Street bij de kruising met Hyde Park. Als je deze straat in loopt, waan jij je even in het Midden-Oosten. Overal waar je kijkt zijn Arabische caf├ęs, restaurants, winkels, sisha's en mensen in Arabische stijl. Voornamelijk mensen uit Dubai hebben veel zakelijke banden met Londen en komen hier regelmatig. In deze straat komen ze bij elkaar, maar ook jij bent er welkom om te genieten van de heerlijke gerechten en de zoete tabak van de sisha.

Hamton Court Palace
Dit prachtige paleis licht aan de rand van Bushy Park. Dit park ligt in de buitenwijk Kingston upon Thames. Het paleis is ooit gebouwd in opdracht van Koning Hendrik VIII. Het prachtige paleis kan nu bezocht worden. Er worden door het jaar heen verschillende festivals georganiseerd en in de wintermaanden is er een prachtig verlichte ijsbaan te vinden. In de buurt van dit deel van Londen zijn een aantal betaalbare hotels te vinden. Je zit hier niet meer in het centrum, dus alles is net een stukje goedkoper.

National Portrait GalleryNational Portrait Gallery
Dit museum zit verstopt achter het gigantische National Gallery. Veel mensen slaan dit mooie museum over, omdat het National Gallery nog al wat tijd inneemt met zijn grote kunstcollectie. In dit museum is het een stuk rustiger en er zijn vaak verschillende tentoonstellingen te zien. Veel musea zijn gratis in Londen en ook voor een bezoek aan het National Portrait Gallery hoef je niets te betalen.

Boekenmarkt onder de brug
Naast de London Eye, ligt de Jubelee Gardens. Onder de brug naast dit kleine parkje wordt een boekenmarkt gehouden. De verkopers staan hier van tien uur in de ochtend tot zeven uur 's avonds. Hier kun je allerlei verschillende boeken vinden. Oude Engelse literatuur tot zelfs Nederlandse stripboeken! Alles is tweedehands en over de prijs valt nog wel eens te onderhandelen.

#bezienswaardigheden#festivals londen#tentoonstellingen londen#boekenmarkt londen

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 11 Apr 2013

Meedoen?