Meer Engeland Blog


Rondreis Schotland


Bezienswaardigheden die u niet mag missen
Schotland staat vooral bekend om zijn spectaculaire landschappen, eeuwenoude kastelen en natuurlijk Schotse Whisky. Schotland heeft echter zoveel meer te bieden! Om de diversiteit en schoonheid van het land echt eer aan te doen is een rondreis door Schotland eigenlijk wel een must. Of u nu een liefhebber bent van een actieve, culturele of relaxte vakantie, in Schotland komt u volledig aan uw trekken. We hebben voor u een selectie gemaakt van interessante plekken en attracties die tijdens een rondreis door Schotland niet mogen ontbreken.

Edinburghschotland edingburgh
Een rondreis door Schotland zonder een bezoekje aan de hoofdstad is natuurlijk ondenkbaar. Trek voor dit bezoek een paar dagen uit en bezoek in ieder geval:

Edinburgh Castle - Dit schitterende kasteel is gelegen in het centrum van Edinburgh en een plek vol historie en mooie verhalen. Het uitzicht is bij goed weer bovendien verbluffend. Wanneer het weer niet meewerkt, is er gelukkig ook binnen voldoende te bewonderen!

The National Museum - Dit immense museum is een aanrader voor jong en oud. Door de zeer diverse thema's is ervoor iedereen genoeg interessants te zien. Bezoek is gratis, dus neem een kijkje en laat u fascineren!

The Royal Mile - Bewandel deze Koninklijke mijl vanaf Holyrood Palace tot aan Edinburgh Castle en laat u verbazen door de historische gebouwen, waaronder de Giles Cathedral en het Schotse Parlement. De tour door de ondergrondse straatjes is ook een aanrader!the royal mile

Overige bezienswaardigheden in Edinburgh die de moeite waard zijn:
  1. Camera Obscura and World of Illusions.
  2. The Royal Edinbrugh Military Tattoo. Dit festival van 2-24 augustus is een must see wanneer u tegen die tijd in de stad bent.
  3. Edinburgh Zoo.
  4. Athur's Seat. De hoogste van een groep heuvels in het centrum van Edinburgh voor een panoramische kijk op de stad.

De Schotse Hooglandenrondreis schotland rosslyn chapel
Neem deel aan één van de Highland Experience Tours die starten vanuit Edinburgh, Glasgow en Inverness. Hier wordt u door een gids/chauffeur rondgereden die u alle ins en outs van de omgeving kan vertellen. Er worden diverse tours aangeboden die tussen de 1 en 8 dagen in beslag nemen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een eendaagse trip met bezoekjes aan onder andere het beroemde Loch Ness, het schitterende Stirling Castle en de Rosslyn Chapel. Een perfecte manier om een goede impressie te krijgen van wat Schotland te bieden heeft aan historie en schoonheid.

Glasgow
Glasgow is de grootste stad van Schotland en heeft een aantal noemenswaardige trekpleisters. Ten eerste is er het Necropolis, vlak achter de Glasgow Cathedral. Rondlopen op deze begraafplaats is, ondanks het ietwat lugubere karakter, een erg mooie ervaring. Daarnaast is een bezoekje aan George Square ook zeker de moeite waard en nagenoeg onmogelijk te missen door de centrale ligging. schotland strand ardnamurchanOp het indrukwekkende plein zijn vele standbeelden, monumenten en gebouwen te vinden, waarbij de Glasgow City Chambers de meeste indruk maakt.

De stranden van Ardnamurchan
Deze stranden worden tot de mooiste van Schotland gerekend en zijn een lust voor het oog. Het is er heerlijk wandelen en een ontmoeting met de lokale bevolking bestaande uit walvissen, dolfijnen, zeehonden en bijzondere vogels is zeker niet uit te sluiten!

#rondreis#schotland#edinburgh#glasgow#ardnamurchan

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 16 Jan 2013

Meedoen?