Meer Engeland Blog


Vakantie Schotland


Op vakantie naar Schotland gaan zal een unieke vakantie ervaring bij u achterlaten. Het noorden van het Verenigd Koninkrijk is veel meer dan Schotse rokken, doedelzakken en whisky. Deze drie elementen moet u overigens niet overslaan want dit hoort wel echt bij Schotland.

Vakantie Schotlandschotland kasteel duart
Op vakantie naar Schotland gaan is niet een vakantie naar de zon, maar een vakantie naar cultuur, natuur en vooral gezelligheid. De lokale Schotten zullen er alles aan doen om het u naar de zin te maken en tezamen met de prachtige omgeving maakt dit gegarandeerd een geslaagde vakantie. Zoals eerder gezegd moet u niet naar Schotland gaan voor het klimaat, want het regent hier vaker dan dat de zon schijnt en samen met de altijd aanwezige wind is het er eigenlijk nooit bikini weer. Natuurlijk heeft ook Schotland zijn strakblauwe dagen met 20 graden, maar als u met het idee naar Schotland gaat dat het er altijd regent, kan het alleen maar meevallen!

Edinburgh
Tijdens uw vakantie in Schotland moet u natuurlijk Edinburgh bezoeken, een wereldstad waarin vele moderne elementen gemixt worden met de tradities uit Schotland. Daarnaast is ook een bezoek aan Nessie verplicht (het monster van Loch Ness); bent u de eerste die dit mythische beest voor het eerst op de foto neemt?

Schotse whiskyschotse whiskey
Zoals u in Frankrijk naar een wijnboer toe kan om uitleg te krijgen over de wijnproductie en om wijn te proeven, zo kunt u in Schotland bij een whisky distilleerderij binnenstappen om uitleg en een rondleiding te krijgen over de productie van whisky met aansluitend natuurlijk een whisky proeverij.

Glasgow
Ook willen wij u aanraden Glasgow te bezoeken, wat de tweede stad van Schotland is maar misschien nog wel mooier is dan Edinburgh.
Ondanks dat het niet de hoofdstad is van Schotland is het namelijk wel de grootste stad van Schotland en heeft het een prachtig centrum, adembenemende kathedraal en nog veel meer om zelf te ontdekken!

#vakantie#schotland#whisky#edinburgh#glasgow

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 28 Mar 2013

Meedoen?