Meer Engeland Blog


Vakantietips Engeland


Het historische Verenigd Koninkrijk is een toeristische trekpleister voor iedereen die dol is op cultuur. Met zoveel oude ruïnes, uitgestrekte groene bergen en de vele mythes die over bepaalde streken bestaan, zijn Engeland, Wales, Noord-Ierland en Schotland bij uitstek landen waar je culturele vakantie in doorbrengt. Maar wat veel mensen misschien vergeten, is dat dit gedeelte van Europa net iets andere regels heeft dan de rest van Europa. Waar moet je rekening mee houden?

Time is moneyvakantietips london
Het eerste wat opvalt, is de tijd. Heel het Verenigd Koninkrijk ligt in GMT-zone, de Greenwich Mean Time Zone. Dat betekent voor Nederlanders dat hun horloges en klokken een uur terug gezet moeten worden wanneer ze dit land bezoeken. Daar is handig om rekening mee te houden, want misschien ben jij daardoor te vroeg in het ontbijtgedeelte van het hotel of denk je dat een restaurant vandaag niet meer open gaat! Is het bij jouw klok 17.00 uur, dan is het in Engeland dus 16.00 uur. Één voordeel: je weet in ieder geval zeker dat jij op de terugweg op tijd bij het vliegveld, de boot of de trein bent!

Money money money
Je denkt misschien dat je, omdat je in Europa blijft, in Engeland, Wales, Noord-Ierland en Schotland met de Euro betaalt. Niets is minder waar! Het Verenigd Koninkrijk is wel lid van de Europese Unie, maar heeft bepaalde typische kenmerken nooit willen veranderen. Er wordt hier dus gewoon nog met de Engelse Pond betaald. Houd dus rekening met de wisselkoers op het moment dat jij op vakantie bent in één van de landen van het Verenigd Koninkrijk. Voor je het weet denk jij goedkoop uit te zijn, maar heb jij aan het eind van je vakantie veel te veel uitgegeven!

To the leftengeland rotonde
Dit is waarschijnlijke het meest belangrijke punt waar een toerist in het Verenigd Koninkrijk op moet letten. Die rare Engelsen rijden namelijk aan de 'verkeerde' kant van de weg! Links dus. In de rest van Europa rijdt je op de rechter rijbaan, maar de inwoners van het Verenigd Koninkrijk willen je dwars zitten. Let dus goed op wanneer je de weg op gaat, zeker bij rotondes. Voor je het weet heb je de auto in de kreukels gereden omdat je de rotonde toch rechtsom hebt proberen te nemen!

#vakantietips#engeland#tijdsverschil#euro#rotonde#reisverzekering

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 09 Feb 2013

Meedoen?